Следвайте Гласове в Tурският външен министър порица критиките на САЩ към

...
Следвайте Гласове в Tурският външен министър порица критиките на САЩ към
Коментари Харесай

Чавушоглу: САЩ тормозят Саудитска Арабия заради намаления добив на петрол

Следвайте " Гласове " в 
Tурският външен министър порица рецензиите на Съединени американски щати към Саудитска Арабия по отношение на решението на ОПЕК+ за понижаване на производството на нефт, съобщи Анадолската организация.

На конференция в южния окръг Мерсин външният министър Мевлют Чавушоглу застана зад Рияд по този въпрос, определяйки като " тормоз " американските рецензии, съобщи Българска телеграфна агенция.
" Виждаме, че една страна (САЩ) заплашва Саудитска Арабия, а този тормоз не е верен ", сподели той.
Санкциите би трябвало да бъдат анулирани, в случай че светът желае цените на петрола да се намалят, съобщи още турският първи посланик, като добави, че въпросът не може да бъде решен посредством " заплашване на една страна (Саудитска Арабия) ".

" Целият свят се нуждае от петрола и природния газ на Венецуела. Има ембарго и върху иранския нефт... Ако желаете цените на петрола да се намалят, вдигнете глобите ", прикани той.
На 5 октомври Саудитска Арабия, която ръководи картела ОПЕК+, гласоподава в поддръжка на намаляването на добива на нефт с към 2 млн. барела дневно. Белият дом стартира война на думи със Саудитска Арабия, обвинявайки Рияд, че е принудил някои други страни да поддържат този ход. Според Съединени американски щати намаляването на добива ще усили задграничните доходи на Русия. Те изрекоха догатката, че то е проектирано за политически цели от Саудитска Арабия.
ОПЕК+ включва Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и други производители, в това число Русия.

Източник: " 24 часа "
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР